Pekárna Sana: bezlepkový chléb

Bezlepkový chléb

pekárna Sana s nerezovou nádobou a pokličkami

Suroviny

500 g bezlepkové směsi
10 g sušeného droždí
300 ml vody (vlažné)
3 lžíce oleje
7 g soli

Postup

  1. Do nádoby nalijte olej a s nádobou krouživě hýbejte tak, aby se rovnoměrně rozprostřel po dně i stěnách nádoby.
  2. Nalijte do nádoby vlažnou vodu (voda nesmí být studená!).
  3. Do vody nasypte sušené droždí a důkladně rozmíchejte lžící nebo funkcí hnětení.
  4. Nakonec přisypte směs a spusťte hnětení.
  5. U bezlepkových směsí je nutné hnětačům pomoci vlhkou vařečkou s promísením těsta*.
  6. Po uhnětení hnětače vyndejte těsto úhledně zarovnejte lžící, výsledný bochník bude mít lepší tvar.
  7. Přiklopte nerezovou nádobu skleněnými pokličkami.

* Protože bezlepkové směsi přirozeně tolik nelepí, je pro hnětače obtížné těsto dokonale vyválet po celé šíři pečící nádoby.

NASTAVENÍ PEKÁRNY

PREHEAT – off
KNEAD 1 – 0:06
KNEAD 1 – P=3

RISE 1 – 1:00
RISE 1 – 37 °C

KNEAD 2 – off
RISE 2 – off
BAKE 1 – 1:30
BAKE 1 – 140 °C
BAKE 2 – 0:40
BAKE 2 – 180 °C

BAKE 3 - off