Pekárna Sana: bezlepkový chléb
15. ledna 2020
Bezlepkový chléb
pekárna Sana s nerezovou nádobou a pokličkami
Suroviny
500 g bezlepkové směsi
10 g sušeného droždí
300 ml vody (vlažné)
3 lžíce oleje
7 g soli
Postup
- Do nádoby nalijte olej a s nádobou krouživě hýbejte tak, aby se rovnoměrně rozprostřel po dně i stěnách nádoby.
- Nalijte do nádoby vlažnou vodu (voda nesmí být studená!).
- Do vody nasypte sušené droždí a důkladně rozmíchejte lžící nebo funkcí hnětení.
- Nakonec přisypte směs a spusťte hnětení.
- U bezlepkových směsí je nutné hnětačům pomoci vlhkou vařečkou s promísením těsta*.
- Po uhnětení hnětače vyndejte těsto úhledně zarovnejte lžící, výsledný bochník bude mít lepší tvar.
- Přiklopte nerezovou nádobu skleněnými pokličkami.
* Protože bezlepkové směsi přirozeně tolik nelepí, je pro hnětače obtížné těsto dokonale vyválet po celé šíři pečící nádoby.
NASTAVENÍ PEKÁRNY
PREHEAT – off
KNEAD 1 – 0:06
KNEAD 1 – P=3
RISE 1 – 1:00
RISE 1 – 37 °C
KNEAD 2 – off
RISE 2 – off
BAKE 1 – 1:30
BAKE 1 – 140 °C
BAKE 2 – 0:40
BAKE 2 – 180 °C
BAKE 3 - off
